Tarvittavat välineet. Käsineet, risuja, sekatöörit, pieni pala kanaverkkoa, kukkien sidontaan käytettävää metallilankaa, sivuleikkurit, narua. Kanaverkko ei ole pakollinen, mutta se helpottaa elämää.

Tarvikkeet.jpg

Huom. Jos haluat tarkastella kuvia yksityiskohtaisesti, näet ne ruudun kokoisina Kuvaboxissa.  Kuvat ovat siellä mielivaltaisessa järjestyksessä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.

2009+4+Risulintu.jpg

1. Lumen alta löytynyt jäännös entisestä risulinnusta.
2. Kanaverkkopallo tyhjennetty vanhoista risuista ja valmiina uuteen koitokseen.
3. Risut pujotetaan verkkopallon toiselle puolelle ja sidotaan apunyörillä, jotta pujottaminen toiselle puolelle olisi helpompaa. Olen    käyttänyt sidontaan vanhoja sukkahousuja. Käteviä. Joustavat ja kestävät tiukkaakin vetämistä.
4. Risut pujotetaan verkkopallon toiselle puolelle.
5. Pääpuolen taivuttelua ja muotoilua pienissä erissä apunyörien avulla.
6. Kun haluttu määrä kaulan risuja on taivutettu, aloitetaan kaulaa muotoilla metallilangan avulla. Metallilankaa pyöritetään kaularisujen ympärille. Kaulan apunyörit poistetaan.

2009+4+Risulintu1.jpg

7. Kaula alkaa muotoutua.
8. Pään ja poskien muotoilemiseksi otetaan pieni tukko risuja, jotka voi mytistää esim. palloksi. Tässä vaiheessa kaulan risut ovat ohentuneet ja päästä tulisi liian laiha ilman poskirisuja.
9. Pää on valmis. Katkaistaan metallilanka ja pujotetaan langan pää risujen joukkoon.
10. Apunyörit siirretään pyrstön taivutukseen. Risuja voi halutessaan lisätä, jos haluaa pyrstöstä muhkeamman.
11. Siipirisuja lisätään. Välillä kannattaa siirtyä kauemmaksi tutkimaan lintua eri puolilta ja lisätä risuja haluttuihin kohtiin.
12. Taivutellaan, muotoillaan, tutkitaan, lisätään risuja. Kun haluttu muoto on saavutettu, sidotaan osat metallilangalla.

Lintu1.JPG  
Kuva Risulintu pesässä

Tässä vaiheessa valtasi epätoivo. Ei siitä tule sellaista, kun haluaisin. Lintu oli pari päivää kuistilla, mutta ei se sitten niin pahalta näyttänytkään. Vähän se on laiha, mutta sitten ymmärsin, että se pörhistelee sulkiaan kaverin toivossa. Kun saan toisen linnun valmiiksi, voin lisätä tähän yksilöön lisää risuja, jos siltä tuntuu. Lumesta löytyi toisenkin risulinnun jäännökset. Tämän pää on selvästi tukevampi kuin tuon äsken valmistuneen.


Lintu1jaEntinen.JPG  

Uuden linnun siipien väliin jäi sopiva pesä vanhalle päälle. Ensimmäisen kaveriksi aloitan rakentaa uutta lintua, josta teen muhkeamman. Risuja riittää.