”Kärsitkö sängyssä, kun kumppanisi nukahtaa, vaikka luulet, että keskustelette vielä päivän tapahtumista? Pitäkää nukkumaan mennessä käsissä naruja, joiden päässä on kaasuilmapallot. Nukahtaessa ilmapallo nousee kattoon, jolloin toinen tietää, että on turha enää jutella!”

Tällainen vinkki oli Pirkka-lehdessä 5/2009.

Lueskelin lehteä sängyssä ja sain hysteerisen naurukohtauksen, josta ei ollut tulla loppua, kun tuli mielikuvia poikaystävästä ja minusta metsästämässä ilmapalloja, jotta pääsisimme nukkumaan. Voisi olla pikkuisen hankalaa, paitsi jos hankkisi kaasuilmapallolaitteet, jolla voisi itse tehtailla nukkuilmapallot. Toisaalta, poikaystävä nukahtaa silmänräpäyksessä siinä vaiheessa, kun pää osuu tyynyyn. Hänen nukahtamisensa totisesti huomaa ilman ilmapallojakin.

Tästä ilmapalloilusta on meillä tullut ihan sisäpiirin juttu. Meillä on kummallakin omat kahvimukit, minulla keltainen – aina. Poikaystävällä sini- tai vihreäkuvioinen. Hän ei ilmeisesti ole huomannut, miten tärkeä juttu on, että se keltainen on minun. Aamulla poikaystävällä oli kiire bussille. Laskin kahvikupit pöydälle käsistäni ja menin hetkeksi muihin puuhiin. Aamiaispöytään palatessa poikaystävä hörppi maitoa kaikessa rauhassa minun mukistani. Siitähän seurasi kunnon läksytys ja toinen puolusteli, että hän otti vain lähimmän kupin. Ei hän ole koskaan huomannut, että värillä on väliä. Miehet! Pah!

Sitten poikaystävä sanoi: ”Tahallaan pistit mukit väärään järjestykseen  ja katsoit nouseeko ilmapallot.” Hereillä ollessaankin hän näet miesten tapaan saattaa vaipua horrokseen, unenomaiseen tilaan ymmärtämättä ympäristön tapahtumista. Tuosta Pirkka-vinkistä on meillä riittänyt naurua moneksi kerraksi.

1242976518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e