Kesä alkaa koht'sillään olla lopuillaan. Hyvä kesä on ollut. Metsästä on saatu monenmoista herkkua keräämisen vaivalla.

133-IMG_7838.JPG
Lemillä kävimme syömässä särää.

134-IMG_7936-1.JPG
Verkoilla saimme jonkin verran kalaa, mutta tässä oikea pietarin kalansaalis, 15 siikaa! Minä olin soutajana ilmeisesti kohtalaisen taitava, koska verkon lasku- tai nostovaiheessa ei yhtään perkelettä kuulunut eikä muitakaan ohjeita. Kauheaa purinaa sai kyllä kuunnella, kun kaloja päästeltiin verkosta.

Vaikka olenkin vakaasti sitä mieltä, että kalastaja itse perkaa kalat, en enää kestänyt, vaan tartuin toimeen ihan itse. Toisaalta, onhan soutajakin jonkin sortin kalastaja.

135-IMG_7950.JPG
Kanttarelleja on tullut syötyä ja niitä on riittänyt pakastettavaksikin.


136-IMG_8002.JPG
Eläissäni en ole aikaisemmin löytänyt tällaista mustatorvisienipaikkaa. Kiitos vävyn veljelle ja vaimolleen, jotka eivät tunnistaneet sientä kuin vasta kotonaan tutkiessaan sienikirjaa. Kertoivat kuitenkin missä paikka sijaitsi. Kaksi päivää siinä meni etsiessä. Laitoin tekstiviestinkin: ”huijasitte, täällä mitään mustatorvisieniä ole.” Vävyn veli soitti heti perään hädissään, että kyllä vaimo sen kirjasta tunnisti. Selvisihän oikea paikkakin puhelun aikana. Huokailin tovin ihanan näyn edessä. Kamera ei tietenkään ollut mukana. Kaikki sienet ovat samalta paikalta.

137-IMG_8010-1.JPG
Kesän mustikkasatokin on ollut ihanainen. Menimme Kuopuksen kanssa poimimaan vain piirakkamarjat, mutta ei maltettu lopettaa. Nyt elokuun lopulla mustikoita on niin helppo poimia, kun osa lehdistä oli jo varissut ja marjat suorastaan huusivat, että täällä ollaan, tulkaa hakemaan.

139-IMG_8028.JPG
Rapukekkerit kuuluvat jo perinteenä elokuuhun, vaikka ravut aiheuttavat vävylle päänsärkyä seuraavana päivänä.


138-IMG_8076.JPG
Rouskujakin alkaa jo olla jonkin verran. Puolukoita ei vielä kannata poimia kuin maistiaiseksi kaalikääryleiden kanssa.

140-IMG_8000.JPG
Tyrnit eivät ole lähellekään kypsiä. Satokin on niukanlainen, vaikka parissa oksassa niitä on näinkin ruhtinaallisesti.

Lähdenkin tästä Viroon muutamaksi päiväksi. Tarkoituksena on vähäsen vain katsella kasvitarjontaa. En tietenkään aio mitään ostaa, paitsi...