Vakaasti olin päättänyt olla tilaamatta yhtään lehteä, kunnes jälleen kerran sorruin. Selitin itselleni, että lastenlapsetkin ovat niin innostuneita käsitöistä, että voinhan käsityölehden laittaa kiertoon. Ja onhan se mukava tietää itsekin, mitä uutta lehdissä nykyään tarjotaan.

Uusi käsityölehti ilmestyi ja ihastuin siellä heti konttineuleisen huivin kuvaan. En ole kuuna päivänä neulonut konttineuletta, mutta sormia alkoi syyhyttää. Lanka ja puikot esiin ja neulomaan. Ensimmäisessä versiossa tein jossakin kohdassa väärin. Huivi alkoi levitä kummallisesti eikä reunakaan ollut joustava. En kehtaa laittaa siitä kuvaa, vaikka se on ikuistettu.

Lankoja minulta löytyy moneen lähtöön. Löysin kätköistäni kivaa puuvillalankaa, josta ajattelin tehdä seuraavan harjoitelman. Nyt tiesin jo, missä kohtaa ensimmäisessä harjoitelmassa olin tehnyt kertautuvan virheen.

  

Kuva vasemmalla: Tässä työ aluillaan. Lankana on Novitan Cottonella, ostettu joskus markka-aikaan. Kuva oikealla: Ensimmäistä viritelmää aloin neuloa uudelleen. En viitsi purkaa sitä kerälle, vaan neulon uutta ja puran sitä mukaa. Tässä lankana on Neliraita, Novitan 7 veljestä.