Monen sattuman yhteispeli voi tuottaa miellyttäviä muistoja. Kuopuksen ystävätär suositteli Kööpenhaminassa hyvää ravintolaa, vieressä istuvan pariskunnan kanssa juttelimme niitä näitä. Pariskunta tarjoutui esittelemään meille taloa, johon ei yleisölle ei ole pääsyä. Kainouttamme melkein kieltäydyimme upeasta tarjouksesta. Vaihdoimme kuitenkin yhteystiedot ja pariskunta lupasi tulla seuraavana päivänä noutamaan meidät hotellilta, jos vain olisimme kiinnostuneet.

Seuraavana päivänä satoi kaatamalla. Tytär laittoi kohteliaan viestin ja kysyi mahtoiko talon esittelytarjous vielä olla voimassa. Sovittuun aikaan Lonnie ja Lennart saapuivat autollaan noutamaan meidät hotellilta.
 Københavns Byggestyring on ollut restauroimassa upeaa Rosenhusetia.  Firman kotisivulta löytyy mm ilmakuvia tästä Tuborgin entisestä hallintorakennuksesta (linkki poistettu)

Tuborgin vaikuttava hallintorakennus on rakennettu arkkitehti Anton Sophus Rosen'in (1859 – 1928) piirustusten mukaan vuonna 1913. Rakennuksessa on runsaasti koristeellisia yksityiskohtia, jotka on tarkoin huomioitu taloa entisöitäessä.


Tämä suojeltu talo odottaa vuokralaisia. Lisää kuvia Rosenhusetista löytyy täältä. Valitettavasti linkki on poistettu, joten lukijan täytyy tyytyä minun ottamiini kuviin tästä linkistä.

Kööpenhamina ja sen ystävälliset asukkaat ovat tehneet meihin lähtemättömän vaikutuksen. On aivan uskomattoman vieraanvaraista tarjota ventovieraille ulkomaalaisille yksityisesittely rakennukseen, johon satunnaisilla turisteilla ei normaalisti ole mahdollisuutta tutustua.
Kiitos Kööpenhamina, kiitos Lonnie ja Lennart oli mukava tavata!

Tässä houkuttimeksi kuva Rosenhusetin sisältä.