Sievä rikkaruoho, joku lemmikki.
 


Työmaa kasvimaalla, kompostin kääntöä ja viimeisten penkkien kunnostusta papuja varten. Huomatkaa uudet kasvilaatikot, tämän kesän uutuusrakennelma. Kolmessa penkissä on mansikkaa yhdessä erilaisia salaatteja kauniissa muodostelmassa ja neljännessä kurkun siemenet itämässä. Etualalla oleva vanha laatikko sai tänä vuonna ylimääräiset perunapussukat, jotka eivät enää mahtuneet varsinaiselle perunamaalle. Perunapussukat vaatinevat uuden postauksen.
 


Pihallani on toistaiseksi nimetty 18 erilaista kasvipenkkiä, joista olen tehnyt karttapiirrokset puutarhapäiväkirjaani. Tässä laattapenkki.
 


Junannuspioni 'Vinca', on nimetty antajan mukaan
 


Laattapenkin päivänliljat koko komeudessaan vierellä häämöttää tulikellukka Geum coccineum 'Borisii' ja sininen rönsyakankaali.
 


Mökkimatkalla poikkesin Elimäellä Piiassa ja Rengissä kahvilla. Vieressä on Mustilan arboretum, joten ajattelin käydä katsomassa, jos siellä olisi hemlokin taimia myynnissä. Hemlokista on tullut sepitääsaada-pakkomielle. Heti arboretumin kahvilan vieressä oli pikkiriikkisiä taimia, mutta ajattelin vain vilkaista vähän kauempana sijaitsevia isoja taimia, jotta löytyisikö sieltä mitään. Tämä ihana kanadanhemlokki Tsuga canadensis halusi ihan välttämättä lähteä mukaani.
 


Pari Ruotsista ostettua kasvia paikoillaan pitsimyssy ja jouluruusu Helleborus orientale 'Blue Lady'
 


Lähikuvassa pitsimyssy Tiarella 'Sugar and Spice'