Arenan talon leikkikoululaisia Toisen Linjan kalliolla, jossa nykyään on Helsingin kaupungin virastoja ja Kaupunginteatteri. Minä olen seisomassa kolmas oikealta.

Sain Tiinalta viestikapulan lapsuuden muisteloon. Kahdeksan kysymystä ja tällaista muistui mieleeni:

1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin, mikä sinusta tulee isona?

En todellakaan muista. Pienenä tykkäsin letittää kaikki ryijyjen, pöytäliinojen ja räsymattojen hapsut, jotta kai se joku kampaajan tai käsityöläisen ammattiin liittyvää on voinut olla. Talossamme Kolmannella linjalla oli kampaamo, jossa alle kouluikäisenä kävin auttamassa pikkuaskareissa. Se oli mukavaa ja varmaan ajattelin, että jos en mitään muuta keksi, niin voisihan tulla kampaajaksi, koska kokemusta ja taitoa siltä alalta kertyi lähes päivittäin :)

2. Mistä sarjakuvista pidit eniten?

Eräälle kaverille tuli Aku-Ankka, jota luin hänen luonaan. Ei se elämää suuremmalta tuntunut, enkä halunnut omaa lehteä. Joistakin päivä- ja aikakausilehdistä muistan lukeneeni sarjakuvia Sortin sakki, Pipsa Pippuri, Kieku ja Kaiku, Taika Jim yms. Jossain vaiheessa luin enojen Korkeajännityssarjoja.

3. Mikä oli lempileikkisi?

Kallion kirkon ympärillä leikittiin kirkonrottaa (nimet kirjaan -tyyppistä piiloleikkiä). Tyttöjen kanssa kotona leikittiin hienoa neitiä, jossa tärkeä osa oli äitini ihanilla vaatteilla. Myös pallopeli, jossa heitettiin palloa seinään eri tavoin ja otettiin pallo kiinni joko yhdellä tai kahdella kädellä. Sitä saattoi pelata yksinkin, mutta hauskinta oli pelata kaverin kanssa. Virheen jälkeen vuoro vaihtui tai sitten pelattiin yhtä aikaa samanlaisia heittoja ja katsottiin, kumpi pääsi pitemmälle.

4. Parhaat syntymäpäiväsi ja miksi?

Vietettiinköhän meillä ollenkaan syntymäpäiviä? En muista. Lahjoja kyllä muistan saaneeni, mustetäytekynä, kello yms hyödyllistä.

5. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et ole tehnyt?

Olen tehnyt kaikkea, mitä olen halunnutkin. Ei tule mitään tekemätöntä mieleen.

6. Ensimmäinen lempiurheilulajisi

Tykkäsin pesäpallosta, mutta sitä ennen taisi pelinä olla neljää maalia.

7. Ensimmäinen musiikki-idolisi

Silloin, kun olin lapsi, ei musiikkia tullut koko ajan tuutin täydeltä, kuten nykyisin. Radiossa lauantain toivotut oli tunnin mittainen ohjelma ja loppupuolella soitettiin joskus vain kaksi vähän kevyempää musiikkia, joka kiinnosti enemmän kuin virrenveisuu. En muista, että lapsena tai oikeastaan koskaan minulla olisi ollut minkään sortin musiikki-idolia, joka olisi ollut ylitse muiden. Olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen ja pidän joidenkin artistien joistakin kappaleista, en kaikista. Lapsena muistan, että aikuiset kuuntelivat ainakin Olavi Virtaa, Kipparikvartettia, Metrotyttöjä, Tapio Rautavaaraa ja siinä samoilla kuunteluilla musiikki kantautui myös omiin korviini. Sitten teini-iässä tuli Paula Anka, Elvis Presley, Beatles yms.

8. Paras joulu- tai muu lahjasi

Olikohan se ollut vauvanukke? Olin jo 10-vuotias, ja vähän nolotti pyytää nukkea lahjaksi, kun nuket eivät olleet minun juttuni. Näin yhden kaupan ikkunassa niin nätin vauvanuken pään, että sellaisen sitten halusin. Potkulaudasta haaveilin, mutta en koskaan sellaista saanut.

************
En nyt haasta ketään, mutta viestikapulan saa ottaa tästä, ken tahtoo.