Mummelin ensimmäisestä lapsenlapsesta tuli täysi-ikäinen. Synttärijuhliin sai kutsun 32 sukulaista ja ystävää.  Mummola eli Ykkösen nykyinen koti oli juhlapaikkana. Esikoiseni oli lupautunut tarjoiluaineiden sponsoriksi ja hän saikin huomattavan pitkän vuosisadan ostoslistan huolehdittavakseen.  Ykkönen oli suunnitellut tarjoilut ja hän halusi valmistaa itse lähes kaiken. Se olikin valtava urakka.

Sokerileipurimme luetteli tarjottavien listaa ja mummeli kuunteli huuli pyöreänä. Muistiin jäi jälkimaininkina sana macarons ja mummeli ajatteli, että juhlissa tarjotaan salaattia, jossa on värjättyjä makarooneja. Ne pienet elintarvikeväripullot olivat näet juuri niitä varten. Kun leipomukset edistyivät ajatteli mummeli, että onpa erikoisen mallisia makarooneja. Maistiaisissa selvisi, että makupalat olivat tyystin erilaisia kuin mitä ensikuulema oli tuonut mieleen.

  

Edellisenä aamuna alkoi leipomisurakka, joka jatkui yömyöhään. Mummeli sai auttaa ainoastaan kuistin siivoamisessa ja kukkien istuttamisessa parvekeruukkuihin.


Macaronsit otettu uunista


Uuniin menossa valkosuklaakakku, jossa kuivattuja mansikoita ja hasselpähkinärouhetta. Huomatkaa leipurin uudet rakennekynnet.


Kakut koristeltiin juhlapäivänä.


Apujoukot saapuivat ensimmäisinä auttamaan viimeistelyssä. Cocktailpiirakat ja keksit oli sentään ostettu valmiinaMacaronsit ja valkosuklaakakku


Tarjoiltavaa pitsasta daimpaloihin


Tuulihatut savukalatäytteellä niinikään Ykkösen kotileipomostaMummelin Poikaystävä toi 18 ruusua 18-vuotiaalle. Kuohuviini on laseissa ja juhlat voivat alkaa


Juhlakalu ja paras kaveri vertailevat rakennekynsiä


Synttärikakun kynttilät sammuivat yhdellä puhalluksella. Puuuh ja nyt on mummelin ensimmäinen mussukka oikeustoimikelpoinen henkilö.