Kerran vuodessa on Kallion friidujen ja kundien tapaaminen Helsingin ravintola Kaisaniemessä. Meillä on ollut tapana lapsuudenystävien kanssa osallistua tapahtumaan, käydä rupattelemassa ja muistelemassa menneitä.

Minulla on ollut jo pitkään aikomuksena käydä kuvaamassa lapsuuteni maisemia ja itsekseni olen harmitellut, kun ei aikanaan ole tullut kuvattua hävitettyjä taloja ja elinympäristöä. Onneksi joku on tehnyt sen puolestani. Oli aivan ihana yllätys, kun Kaisaniemessä oli mahdollisuus ostaa valokuvakirja Puutalojen Kallio. Kirjan on koonnut Jari Auvinen yhteistyössä Kallion kulttuuriverkosto ry:n kanssa.

Suurin osa vanhoista kuvista on Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkistosta. Kirjassa on vanhojen kuvien rinnalla myös uusi, syksyllä 2010 otettu kuva samalta paikalta. Uudet kuvat on ottanut kirjan kustantaja Eero Laaksonen. Myös kuvauspaikan kartta hahmottaa paikkojen tunnistamista.

Kirjan kansikuvassa oikealla yläkulmassa näkyy Kolmas linja 14:ssä sijaitsevan lapsuuteni kotitalon kattoa ja erään ystäväni ikkunat. Niissä ikkunoissa minäkin olen roikkunut ja katsonut alas pihalle ja kallioille. Talo on rakennettu 1938 – 1939.

Tässä kuvassa olen parhaan ystäväni kanssa talomme takapihalla joskus vuonna 1950 - 1951. Ystävä on myös Esikoiseni kummi. Tunnistatko, muistatko meidät?

Meillä on usein ollut puhetta, että olisi hauskaa löytää loputkin lapset, jotka asuivat Helsingin Kalliossa, Kolmas Linja 14:ssä joskus 1950-luvulla. Jos olet vuosina 1939 – 1966 asunut samassa talossa, olisimme iloisia, jos ottaisit yhteyttä sähköpostiini vallatonm – at – gmail.com. Etenkin C-rapusta sisarukset Ritva ja Raimo K, jotka muutitte Kanadaan. Teitä muistelemme ja kaipaamme kovasti. Ritva, Riitta, Hillevi, Pipsa, Pirjo, Margit, Arvi, Raimo, Pertti, Tuulikki ja Talvikki, Erkki, Kari, Jarmo ja Jorma, Pellervo... tulkaa mukaan. Seuraava kokoontuminen on 31.3.2012.