Kuvia messumatkasta löytyy täältä.

Elokuun puolessa välissä osallistuin paikkakuntamme kansalaisopiston käsityömatkalle Budapestiin. Matka oli kaikin puolin mielenkiintoinen ja onnistunut.

Ensimmäisenä matkapäivänä oli kiertoajelu Budapestissä, käynti etnografisessa museossa ja kevyt lounas keskustassa.


Pakko laittaa kuvat kevyestä lounaasta. Tässä kevyen lounaan vihanneskeitto.


Kevyen lounaan pääruoka.


Kevyen lounaan jälkiruoka. Lounas oli maistuvaisen herkullista, mutta ei mielestäni kaikkein kevyimpiä.

Seuraavana päivänä olimme koko päivän messualueella, jossa riitti katsomista ja ostettavaakin. Olin päättänyt, että en osta mitään ja se päätös piti – melkein. Toisena messupäivänä ostin hameen, kun sille ilmaantui käyttöä.

Kolmantena päivänä oli retkipäivä Mezokövesdiin ja Egeriin. Mezokövesdin asukkaat tunnetaan uskomattoman värikylläisistä kansallispuvuistaan. Käynti Matyo-museossa vahvisti uskoani taitavasta käsityöperinteestä.

Egerissä saimme nauttia herkullisesta riista-ateriasta ja osallistuimme viininmaistajaisiin.

Neljäntenä päivänä, joka oli unkarilaisten kansallispäivä, jatkoimme messualueen kiertämistä,  jonka jälkeen maittoi käynti kylpylässä. Testasimme kaikki mahdolliset altaat, kylmästä lämpimään. Mielenkiintoista oli, että se kylmä allas tuntui melkoisen viileältä, mutta näytti olevan 20 astetta. Sinne eivät juuri uskaltautuneet muut kuin me pohjolan karaisemat.

Illalla olikin sitten kansallispäivän kohokohta eli juhlava illallisristeily Tonavalla. Laivalla oli monipuolinen ja runsas buffet-illallinen ruokajuomineen, jonka jälkeen saimme ihailla juhlallista ilotulitusta. Siinä vaiheessa kamerasta loppui akku, mutta ei se mitään, en olisi sillä hitaalla kameralla kuitenkaan onnistunut ikuistamaan mahtavaa ilotulitusta.


Viimeisenä matkapäivänä oli hotellin huoneiden luovutus ja lähtö Szentendreen, joka on viehättävä käsityöläisten ja taiteilijoiden pikkukaupunki hiukan Budapestin ulkopuolella. Kävimme tutustumassa Margit Kovácsin keramiikkamuseoon, josta pidin kovasti. Museossa ei saanut kuvata, mutta portin ulkopuolelta otin kuvan sisäänkäynnistä. Ryhmällemme näytettiin myös video taiteilijan elämästä ja työskentelystä. Todella antoisa esitys näytettiin meille käsittääkseni ohjelman kuulumattomana erityisbonuksena.

Sitten taas syötiin todella herkullinen ateria Kultaisessa Lohikäärmeessä Aránysarkányssa. Lounaan jälkeen kipaisin ostamassa muutaman huivin, edullisesti. Ja sitten matka jatkuikin Gödöllöön Sissy-keisarinnan linnaan. Sieltä alkoi kotimatka ja niin olimme taas yhtä matkaelämystä rikkaampia.

Äkkiseltään luulisi, että tämä oli ruokamatka, mutta kyllä niitä messukuviakin tuolta ylhäällä olevasta linkistä löytyy 86 kpl.