Aamulla lähdimme koko päivän kiertoajelulle Kiotoon. Kiotossa on valtava määrä temppeleitä puutarhoineen. Kävimme ainakin neljässä temppelipuutarhassa päivän aikana ja jo nyt alkaa mennä nimet ja käsitteet sekaisin. Näköjään kannattaa alkuun kuvata paikan nimi, niin osaa myöhemmin yhdistää oikeat käyntikohteet ja asiat. Huomaan, että on aivan liian haastavaa yrittää yhden käyntikerran jälkeen kuvailla kohteita asiantuntevasti. Yritän sanoa, että kuvauksiani ei kannata ottaa kirjaimellisesti, ne ovat vain oman muistini tukena ja niin, kuin minä olen asiat ymmärtänyt.


Kävelimme noin 2 kilometriä viehättävää joen uomaa mukailevaa Filosofin polkua kohti Ginkakujin-hopeatemppeliä.


Ginkakuji-hopeatemppeliä ei koskaan päällystetty hopealla, joka alunperin oli rakentajan suunnitelmissa. Hän kuoli ennen hankkeen toteutusta.  Hieno paviljonki ja sen upea puutarha sai meidät huokailemaan ihastuksesta. Kovin vaikeaa on päättää, mitä kuvia valitsisi, koska mitään ei raaskisi jättää näyttämättä.


Pääsisäänkäynnille kuljetaan 50 m pitkää pensasaitakujaa. Aita on rakennettu kivistä, bambusta ja cameliapensaista tai pikemminkin cameliapuista. Kukkiessaan aita on varmasti näkemisen arvoinen.


Hiekkameren keskellä oleva kartion muotoinen rakenne on Kogetsudai. On useita teorioita, mitä se kuvaa. Jotkut uskovat, että sen tarkoitus on muistuttaa Fuji-vuorta, toiset taas arvelevat, että sen  tarkoitus on heijastaa jumalallista valoa vierailijoiden sydämiin. Oli miten oli, sanotaan, että kuutamoöinä Kogetsudai valaisee Hopeatemppeliä. Näky on varmasti sykähdyttävä.


Lounas paikallisessa ravintolassa.


Murin-an temppeli ja pieni puutarha.

Nanzenji temppeli ja sen monet puutarhat ja pikkutemppelit on yksi Kioton suosituimmista kohteista. Temppeliin mennessä riisutaan kengät ja ympäröivää puutarhaa katsellaan kuistilta.


Temppelin Hojo -puutarhaa kutsutaan nimellä ”Nuoret tiikerit ylittämässä vettä”. Karesansui puutarhassa (kuiva maisemapuutarha, kivipuutarha, zen-puutarha) sora kuvaa vettä, kivet vuoria tai kuten tässä tapauksessa, ymmärsin kivien kuvaavan tiikereitä, kiinalaisen taulun mallin mukaan.

Päivän päätteeksi oli yhteinen illallinen The Garden Oriental Kyoto-ravintolassa, jossa oli tarjolla länsimainen menu seisovassa pöydässä. Ruoka oli hyvää ja kuvasinkin sen, mutten kehtaa laittaa kuvia näytille. Kun itse sai ammentaa herkkuja lautaselle, niin eipä tullut harmonista kuvaa siitä asetelmasta.


Kioto 4. matkapäivä (82 kuvaa/photos)