Latvian reissulta ostin tukevaa kangasta mökin 12 tuolin päällystäminen mielessä.

Mökin kuuden tuolin kirjavaa 1,5 m levää kangasta ostin 3 metriä, yhteensä n. 20 €. Kangasta jäi vielä yli 1,5 m.

Sininen kangas oli 1,30 m leveää, joten sitä ostin varmuuden vuoksi 5 metriä, yhteensä n. 30 €. Päällystämisen jälkeen kangasta jäi vielä reilusti jäljelle.

Niittipyssyn ja ruuvimeisselin lisäksi sakset ja mittanauha ovat tuiki tarpeelliset. Niitin poistajakin olisi ollut hyvä, mutta kun sitä ei ollut mökillä, jätin vanhan kankaan laiskuuttani paikoilleen. En ole koskaan aikaisemmin päällystänyt tuoleja, joten otin mallia vanhasta.

Kuvassa mökin tuolien muodonmuutos käynnissä.

Kulmien taittelu oli hieman hankalampaa. Työ tekijäänsä neuvoo. Seuraavat sujuivat vähän sutjakammin. Nurjalta puolelta yksikään tuoli ei ole samanlainen, mutta eihän se haittaa! Käänteen jätin aiempaa leveämmäksi, etteivät niitit osu samalle paikalle.

Yksi vanhoista päällyksistä oli...no, aikansa elänyt. Huomatkaa lämpimät huopatossuni! Mökin lattia on kesälläkin kylmä, ainakin koleina päivinä.

Viisi tuolia valmiina ja kuudeskin tuotapikaa.Saunamökin tuolien kangas oli muuten hyvässä kunnossa, mutta likaantunut ikävästi. Neuvoteltuani mökin omistajien kanssa, laitoin kankaan elävämmän näköisen puolen näkyviin, vaikka se ehkä olikin nurja puoli. Sininen kangas oli melko paksua, joten kulmat olivat todella haastavia. Välttänee.