Sisilia 25.10.2012


Torstain matkaohjelmassa oli päiväretki bussilla Savocan ja Forza D'Agronin keskiaikaisiin kaupunkeihin. Kaupunkeihin kuljetaan vuoriston serpentiiniteitä henkeä salpaavan upeassa maisemassa. Menomatkalla oli sateista, mutta päivän mittaan sää selkeni ja värit maalautuivat kirkkaina ja raikkaina verkkokalvolle. Tällä retkellä otin lähes 200 kuvaa. Laitan muutaman kuvan näytille, mutta loput voitte käydä katsomassa tästä linkistä. (Ben "tästä linkistä" you find more pictures)


Serpentiiniteitä


Näissä maisemissa filmattiin elokuvaa Kummisetä.


Matkalla Savocan museoon, oli pakko pysähtyä kuvaamaan kauneutta.


Historiallis-etno-antropologisessa museossa on näytillä runsaasti entisaikojen työkaluja ja seinillä olevissa vanhoissa valokuvissa on kuvattu käytännön työmenetelmiä mielenkiintoisesti. Esine- ja työkalupöytiin oli kirjoitettu vanhoja sananlaskuja sisiliaksi, joten ei niistä mitään selvää saa.


Edellisessä postauksessa mainitsin, että kuvasin myös paljon kirkkoja, mutta niitä oli niin paljon, että lopulta nimet jo menivät sekaisin. Savocasta kuitenkin jäi mieleen Chiesa S. Lucia. Kun kiertelimme kirkossa, siellä alkoi soida iki-ihana Franz Schubertin Ave Maria. Piti oikein istahtaa nauttimaan musiikista.


Tähän maisemaan ei silmä väsy.


Piipahdimme pienen matkan päässä olevassa Chiesa Madressa ja jatkoimme matkaa kävellen alas kylän toista rinnetietä lähtöaukiolle.


Matkalla oli muutama kaktus rinteessä.


Istahdimme bussiin ja jatkoimme matkaa kohti Forza D'Agronia. Tuolla alhaalla on S'Alessio ja hotellimme Donna Rosa.


Kävimme Forza d'Agron tuomiokirkossa (Duomo Maria SS. Annunziata e Assunta), Chiesa della SS. Trinitassa ja entisessä augustinolaisessa luostarissa (ex convento Agostiniano).

Kierroksen päätteeksi menimme pieneen ravintolaan, jossa S'Alession kunta tarjosi meille maistiaisia.