Sisilia
Kolmantena
päivänä lähdimme tutustumaan Siracusan historialliseen kaupunkiin, sen kreikkalaiseen teatteriin, Teatro Creco di Siracusa ja läheiseen akustiikastaan kuuluisaan luolaan, Orecchio di Dionisio (Dionysion Korva).


Kuva-arvoitus: Onnistuuko kohtaaminen pysähtymättä?


Teatro Creco di Siracusa


Vilvoittava lähde


Orecchio di Dionisio. Luolaan mennessämme siellä oli koululaisryhmä, joka piti sellaista meteliä, että korvat oli haljeta.

Perimätiedon mukaan tyranni Dionisio kaivatti luolan, jossa pidettiin vankeja teljettynä. Aasin korvan muotoinen luola voimistaa äänen 16 kertaiseksi. Luolan yläosassa tyyppi sitten kuunteli salaa vankien hiljaisimpiakin keskusteluja. Käsittääkseni yläpuolella oleva kreikkalainen teatteri käyttää hyväkseen luolan akustiikkaa.


En koskaan aikaisemmin ollut nähnyt kapris-kasvia, Capparis spinosa. Tämän kasvin kukkanupuista tehdään kapris-maustetta. Minulle on vuosia uskoteltu, että kapris-mauste on köynnöskrassin (Tropaelum'in) kukkanuppu. Asia jäi vaivaamaan minua niin kovin, että aloin tutkia, mitä netistä löytyy köynnöskrassista. Nonniin Wikipediasta löysin: Köynnöskrassin aromaattisia kukkanuppuja ja hedelmiä voidaan käyttää mausteena kapriksen tavoin. Hyvä, kun tuokin väärinkäsitys tuli oikaistua.


Siracusan vanhassa kaupungissa kuten kaikkialla muuallakin, kuvasin aika paljon myös kirkkoja sekä sisältä että ulkoa, kuten tässä
Il Duomo di Siracusa


mutta enemmän tykkään kuvata portteja


Papyruskaisla

Päiväkävelyllä en voi olla pysähtymättä kuvaamaan kauniita kukkia.


Bougainvillea


Lamppuharja


Kiinanruusu


Kiinanruusu


Kiinanruusu


Avokadopuu


Kotikirkko iltavalaistuna