Kun tarkemmin katselen tuota alempaa Kuopuksen kuvaa (anteeksi kuvan huono laatu), niin näyttäisi neidolla olevan pumpulia kädessään. Kun äiti tulee yhtäkkiä kameran kanssa, niin pitäähän sitä ruveta poseeraamaan, että mitäs, eihän tässä mitään, pumpulia vähän hypistelen.

Muutaman kerran lapsukainen työnsi pumpulia nenäänsä, eikä omin avuin saanutkaan sitä pois. Kerran taisi wc-paperi muhia niin kauan nenässä, että hajuhaitta oli jo melkoinen. Paperia nenästä kaivellessa se aina hajosi, eikä loppuja saatu ilman lääkärissä käyntiä pois.

Ei silti lapsi on varmaan saanut äidiltään nenääntyöntämisgeenit. Minä tungin pienenä herneen nenään. Oikeasti! Sen pois ottamisessa muodostuikin varsinainen show. Siinä yritti aikuiset vaikka millä konstein, taisi olla sukkapuikko tai virkkuukoukkukin apuvälineinä. Olin aika pieni, mutta muistan vieläkin, miten inhottavalta se tuntui. Olin kuulemma poisto-operaation aikana sanonut: "Koitas koitas koittaa koittaa!" Sen jälkeen minulla on ani harvoin mennyt herne nenään.