Joskus sattuu, että Vitonen (4 v.) raivoaa (äitinsä mukaan: tavalliseen tapaansa) ruokapöytään menoa. Tämänkertainen syy pöydästäkieltäytymiseen on se, että Nelosenkin on PAKKO ottaa vauvahaarukka aterimeksi, muuten Vitonen ei suostu syömään. Äiti saa nipin napin pidettyä malttinsa ja suostuteltua pienen miehen pöytään ilman lahjontaa tai kohtuutonta uhkailua.

Äiti yrittää miljoonatta kertaa selittää, että olo helpottaa, kun saa vähän ruokaa ja juomaa sisuksiin. Nelonen (7 v.) laukaisee rauhallisella äänellä suuren viisauden, jota kuulemma ei ole kuullut koulussa tai iltapäiväkerhossa vaan ihan itse keksinyt:

Kun on väsynyt ja nälkäinen, aivoissa syntyy pienenpieniä älyttömyyshitusia - pieniä kuin täin munat – jotka törmäilee toisiinsa ja räjähtelee. Sitten syntyy älyttömyyskuori joka saa huutamaan ja kiukuttelemaan pikkuasioista. Kun saa vähän tomaattia tai muuta ruokaa ja juotavaa, se kuori sulaa pois. Sitten on taas järkevä ihminen.”

Lapsihan on nero! Äiti haluaa heti kirjoittaa tarkalleen, mitä Nelonen sanoi ja Vitonenkin keksii viisauden, jonka haluaa ikuistaa mummin blogiin: ”kesken ruuan ei saa poistua pöydästä”. Toinenkin lapsi on nero!