Ihmettelin, kun yht'äkkiä blogini lukijamäärä oli kasvanut huikeasti yhden päivän aikana.

Tuli mm kommentti tunnetuilta kauneusalan yrittäjiltä. Tai ei siinä mitään kommenttia ollut, vaan linkki muka heidän sivuilleen. Nyt en tiedä mitä ihanuutta minulle tarjottiin, kun menin kiireesti poistamaan kommentin. Yleensä en poista kommentteja, mutta olen viime aikoina ollut kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja tietoturvasta. Siinä roskapostin merkitsemisessä poistin vahingossa jonkun ihan aiheellisen kommentin. Nyt harmittaa.

Lainaan Vuodatuksen tuen uutista: Viikonlopun ja maanantai-aamuna aikana Vuodatus.net -palvelussa esiintyi välillä hitautta kun palvelimet olivat ylikuormittuneita. Sunnuntaina palvelin kävi jopa hetkellisesti maissa. Ongelman aiheuttajaksi selvisi erään uuden ulkomaalaisen blogihakupalvelun järjestelmä joka yritti indeksoida Vuodatus.net:n blogeja "vähän" liian innokaasti ja aiheutti täten järkyttävää kuormaa palvelimille.

Enterin tilaisuudessa F-Securen Mikko Hyppönen piti tosi hyvän luennon siitä, mitä virukset tänä päivänä ovat. Nykyään virukset ovat hirviömatojen asemesta kalastelua.

Tässä on linkki Tietoturvan sivulle artikkeliin: Näin et mene kalastelijan koukkuun – 10 perusvinkkiä, miten voi välttää huijatuksi tulemisen.