Mökillä on tullut vietettyä melkoinen osan kesästä. Ei ole ollut paineita kirjoittaa blogiinkaan, koska Vuodatuksen sivuille ei päässyt kirjoittamaan, kommentoimaan eikä poistamaan roskapostiviestejä. Sai viettää hyvällä mielellä kunnon lomaa.

 

Heinäkuun puolessa välissä osa mustikoista oli kypsynyt ja olimme Kuopuksen ja Kakkosen kanssa lähdössä metsään, kun rannasta kuului lasten huutoa ja kirkumista. Säntäsimme katsomaan, mikä oli hätänä, koska pelästyimme, että yhdelle kolmesta oli sattunut jotain. Rantaan päästyämme saimme selvää huudosta: ”Tulkaa katsomaan, täällä on peura!”

Kesävieras

Lapsilta oli pudonnut karamellipussi rantaan ja peura kävi nappaamassa sieltä muutaman. Lasten huudon häiritsemänä se rauhallisesti käveli loitommaksi, mutta tuli hetken päästä syömään loputkin. Tekipä vielä lähempääkin tuttavuutta namujen tarjoajien kanssa.

Kuva julkaistu vävyn luvalla. Hän jäi kuvaamaan ja ihastelemaan uuden tuttavan vierailua, kun me marjanpoimijat lähdimme mustikkaretkelle.

 

Vaikka Japanin matkalla turistipeuroista, kauhupedoista puhuinkin niistä aika negatiivisesti, niin oli tämä meidän kesävieras kyllä aika söötti.

 

Löysimme läheltä mökkiä aivan mahtavan mustikkapaikan, koskemattomia mättäitä täynnä suuria marjoja. Kakkonen kyllästyi melko pian ja jäimme Kuopuksen kanssa kahden. Kumpikin kykki omalla paikallaan eikä juurikaan tarvinnut liikkua. Oikeastaan ei uskaltanut liikkua, ettei olisi tallonut makoisia metsän antimia.

 

Välillä pilvet ripottelivat muutaman pisaran, mutta emme antaneet sen häiritä. Kävi mielessä, että kohta pitää mennä takaisin mökille ja ruokkia jälkikasvu, mutta itsekkäästi nautimme metsän rauhasta. Laittakoon mökille jääneet lapsukaisille einettä, me keräämme nyt mustikoita.

Kesken kaiken Kuopus tuli valaistuneen näköisenä luokseni ja sanoi, että mahtaakohan enää löytää ämpäriään, mutta oli pakko tulla kertomaan, mitä ajatuksia tuli mieleen:

 

Laatuaikaa äidin kanssa

 

Metsässä Zenin löysin
mustikanvarpuna,
itikoiden saartamana.

Tärkeintä on rauhoittaa liike,
hengittää varpujen tahdissa.

Melkein huudahdin: alkaa sataa.
Tiesin sinun huomanneen itsekin.
En halunnut rikkoa
sanatonta yhteyttä.

Maailma yritti hoputtaa.
En kuunnellut.
Panttivankina pitivät – mustikat.