Sain hurjan haasteen Neloselta (8 v.). Mummi, osaisitko virkata lohikäärmeen? Minkähänlaisesta lohikäärmeestä on kyse? Minulle näytettiin kännykästä Angry Birds'in lohikäärme, josta en saanut mitään tolkkua. Annoin haasteen takaisin ja sanoin, että jos osaat piirtää hyvän mallin, niin voinhan yrittää.

Tässä mökkikäsityöt vaiheessa.

Lohikäärmeen loihtiminen kuvan mallista oli haastavin työni ikinä. Aloitin työn pyrstöpäästä. Ensin luin ohjeen väärin ja virkkasin pään valkoiseksi, vaikka ihan selvästi ohjeessa lukee, että punainen sen kuuluu olla. Valkoinen purettiin ja virkattiin punainen pää. Siitä tuli hervottoman suuri. Ei, kun purkamaan. Uudesta punaisesta päästä tuli mielestäni niin hyvä, että se kelpasi, mutta suhde kehoon oli ihan pielessä. Alunperin otuksesta oli määrä tulla paljon pienempi, mutta uusi pää vaati suuremman pyrstöpään. Pyrstö uusiksi!

 

Jokainen käsityöihminen tietää, että työn purkaminen aloituskohdasta on hankalahkoa. Leikkasin pieneksi jääneen takaruumiin siitä kohtaa, josta pääsin jatkamaan työtä takaisin kohti pyrstöä. Ei siitä hirmuisen hyvä tullut, mutta sai kelvata. Kun Nelonen näki keskeneräisen lohikäärmeen, hän oli aivan innoissaan. Tyttöä jäi yksi asia vaivaamaan ja hän kainosti kysyi äidiltään, että uskaltaisiko sanoa mummille, että töyhtö vielä puuttuu.

 

Olin jo päättänyt, että toista lohikäärmettä en tee, vaikka Kolmonen (9 v.) ja Vitonen (5 v.) kuinka haluaisivat. Se on nyt uniikki-yksilö taiteilijan mallin mukaan valmistettu.

 

Olin tiukkana uusien lohikäärmepyyntöjen edessä, mutta suostuin valmistamaan lintuja, jos lapset tekevät hyviä malleja.

Vitonen halusi kalan. Isosisko Nelonen piirsi sellaisen. Se oli yllättäen toiseksi vaativin työ, vaikka ei luulisi.

Lintumalleja tulikin sitten tiuhaan tahtiin. Tässä Vitosen malli,


mutta isosisko taas helpotti mummon työtä piirtämällä linnun uudelleen. Ai nyt huomaankin, että poskista puuttuu kolme täppää kummaltakin puolelta. Pitääpä lisätä ne vielä ennen töiden luovutusta.


Kolmosen ja Nelosen mallit ja valmiit linnut.


Oranssi lintu


Vihreä lintu


Sininen lintu


Tässä koko lauma mökkikäsitöitä, jotka täytin ja viimeistelin kotona.

Nelonen taitavana piirtäjänä teki niin monta mallia, etten ihan kaikkia ole vielä valmistanut. Työ siis jatkuu.

Tänään tuli västäräkkiparvi pihalle ruokailemaan ja jotain syötävää löytyi autonkin katolta.

Älä käännä minulle selkääsi!

Okei käännytään, jos kaverikin pääsee kuvaan :)