Iso, valtavan iso mies istuu valtavan ison lumensiirtolaitteen ohjaamossa. Laite käy kääntymässä mäellä mummon tien päässä, joka on umpitie, sieltä ei pääse karkuun . Mummo tietää, että laitteen on pakko tulla alas. Kiireesti lumenluontivaatteet päälle ja kolan varteen, jotta mummo saa eilisillan valtavan lumikuorman lykättyä takaisin tielle, alamäkeen, josta aura voi siirtää sen minne kuski haluaa, ottaa omansa takaisin.

Joskus iso mies pitää pienen tauon kääntöpaikalla, mutta ei tällä kertaa. Mummo ehtii lykätä vain viisi kolallista, kun suuren talon kokoinen laite on jo mummon portilla, johon iso mies ison lumensiirtolaitteen avustamana kasaa uuden kinoksen, hymyilee tyytyväisenä kopissaan. Olisiko hymyssä pientä ivaa?

Mummolle tulee mieleen, että yritetäänkö mummo väkipakoin häätää mökistään. Salaliitto saada mummo ymmärtämään, että noin vanhan ihmisen kannattaisi jo muuttaa kerrostaloon. Omakotitalolle olisi ottajia. Piru vie, minua ette saa lähtemään kodistani kuin jalat edellä. Mummo sadattelee ja purkaa jo naapurillekin kiukkuaan. Naapuriparka, samassa tilanteessa. Mummoakin vanhempi.

Onneksi tänään on vapaapäivä, aurinko paistaa ja tuleepahan ulkoiltuakin. Vasta huomenna mummo menee vapaaehtoistoimiin.

Radiosta tulee ohjelma: Mitä tekisin hiihtolomalla. Varusmiehiä ei voi palkata lumenluontitehtäviin, koska heillä ei ole kokemusta. Mummolla on. Onhan mummo saanut harjoitella jo vuosikymmenet.

Oravakin tuli kaverinsa kanssa  ihmettelemään lumen paljoutta. Niillä näytti olevan hauskaa.