Lumiesteetkään eivät voineet estää tutustumismatkaa Helsingin Kansalliskirjastoon.


Kirjaston naapurissa on tutun näköinen rakennus.


Vasemmalla häämöttää Kansalliskirjaston pääsisäänkäynti.

Tietototekniikasta kiinnostuneelle seniorporukalle oli varattu opastusaikaa reilu tunti, mutta taisi siinä päästä alulle toinenkin. Saimme tutustua historiallisen rakennuksen eri osiin, kokoelmiin ja kirjaston toimintaan. Kuulimme myös tietotekniikan käytöstä kirjaston toiminnassa, kuten aineiston digitoinnista ja asiakkaiden mahdollisuuksista itse hyödyntää tietotekniikkaa kirjastossa.
 


Rakennuksessa oli paljon upeita yksityiskohtia, tässä osa kattokuviosta


Eipä ollut meille ennestään tuttu sähköisten kirjojen lukemiseen tarkoitettu laite, joista Amazon Kindle on yksi muiden joukossa. Laitteeseen voi ostaa ja ladata lähes tuhat kirjaa, joten kuuden kirjan valitseminen autiolle saarelle ei ole enää ongelma. Tekstin kokoa näytöllä voi suurentaa, joten lukulasitkin voi unohtaa kirjan lukemisen ajaksi. Kirjastonhoitaja kertoi, että hän oli mennyt työmatkalle Tampereelle ja ajatteli hieman vilkaista laitetta junassa. Pasilan kohdalla hän kaivoi pienen kirjan kokoisen laitteen laukustaan, alkoi tutkia sitä ehkä hieman kriittisesti. Aikaa oli vierähtänyt vain tovi, kun seuraavaksi kuulutettiin, että juna saapuu Tampereelle.

  
Kirjastossakin on asema, josta juna vie kirjoja rakennuksen eri osiin


Musiikkikirjaston aarrevitriini


Upeita portaikkoja alhaalta


ja ylhäältä katsottuna


Eri kerroksissa oli näytteillä lahjoituksena saatu kokoelma Disney-aiheisia kirjoja, lehtiä, videoita, levyjä ja muuta esineistöä


Tästä vitriinistä tulvahti mieleen muistoja lapsuudesta, nuoruudesta – osa eletyn elämän kirja-aarteista.

Mielenkiintoinen päivä ja paljon nähtävää jäi toiseenkin kertaan.