Sisilia 26.10.2012

Viimeisenä matkapäivänä ohjelmassa oli tutustumista kotikyläämme S'Alessio Siculo'on. Vierailimme uudelleen kaupungintalolla, jossa meille tällä kertaa esiteltiin koko henkilökunta ja kerrottiin lähitienoon matkailukohteista, koulutuksesta ja jaettiin alueen esitteitä.

Meille järjestettiin myös tilaisuus tutustua alakouluun, joka olikin mielenkiintoista ja harvinaista herkkua turistille.
 Kävelimme myös S'Alession kylän vanhassa osassa, joka on osittain vajonnut maan alle.

Kylässä on myös pieni museo Villa Genovese, jossa on käynnissä kunnostustyöt, eikä nähtävillä ollut kovinkaan paljon esineistöä. Pihalla on kuitenkin paljon mielenkiintoisia kasveja mm. erilaisia palmuja.
Yhteinen päättäjäisillallinen paikallisessa ravintolassa oli vielä illan ohjelmassa, mutta olin niin ajatuksissani, etten huomannut kuvata aterioita, vaikka kamera olikin tällä kertaa mukana.

Tässä vielä linkki viimeisen päivän kuviin. Linkissä on myös kuvia kirkoista, joista en ole ollut kauhean kiinnostunut, mutta kun nyt yritin yhdistää nimiä ja kuvia, huomasin sen varsin vaativaksi askareeksi ja silloinhan aihe muuttuikin huomattavan kiintoisaksi. Esimerkiksi "kotikirkostamme" en löytänyt netistä kuvia, koska en huomannut kuvata sen kylttiä enkä kirjoittaa nimeä muistiin. Lisäsin kuviin tekstin, jotta kirkoista kiinnostuneet voivat etsiä parempia kuvia netistä.